Arduino

Arduino er en open source embedded programmerbar elektronik platform, der kan programmeres via et stykke open source software kaldet Arduino IDE.

IDE står for “Integrated Development Environment” og betyder noget i retning af Integreret UdviklingsMiljø. Det er med dette IDE man kan skrive sit Arduino program, uploade det til sit Arduino- eller Arduino kompatible board og evt. kommunikere direkte mellem Arduino boarded og computeren.

Arduino blev udviklet i Italien, med henblik på at få et stykke programmerbart elektronik der kunne tilgåes af andre end uddannede fagfolk og vedholdende nørder (forstået på en positiv måde). Arduino som platform var tiltænkt undervisning og til kreative folk, der ikke nødvendigvis har en teknisk baggrund.
For så vidt har der været masser af andre programmerbare moduler på markedet før, men distancen fra at få en idé og få den udført har bare været så besværlig, at ingen platform sådan rigtig slog igennem til folkemasserne.

Arduino er den første platform, hvor “almindelige” mennesker faktisk kan lave nogle ret så komplicerede projekter, uden at skulle sætte sig ind i alskens registre, memory maps m.m. Arduino er blevet en dundrende succes verden over, netop fordi tilgangen aldrig har været lettere.
Med Arduino kan man inden for få minutter få det første program op og køre. Det vil sige at fra man får sin idé, hvor noget programmerbart elektronik indgår, og til man har en prototype der kan noget, er der ikke ret langt.

Hvad skal man bruge

For at have de værktøjer der skal bruges for at kunne lave de første projekter med Arduino, skal man faktisk ikke have ret meget.
Man skal basalt set kun have fire ting: en computer, et stykke (gratis) Arduino IDE (Arduino software), et Arduino eller Arduino kompatibelt board og så et USB kabel der passer mellem din computer og dit Arduino board.
Med disse ting kan du begynde din Arduino-færd mod en mere programmerbar verden.

Hvorfor vælge Arduino

Takke være den simple måde Arduino fungerer på, har mange tusinder brugt Arduino som platform i deres projekter og applikationer. Arduino softwaren er let at bruge, selv for begyndere, og samtidig fleksibel nok til de erfarne brugere. Den kører på alle platforme, som Mac, Linux og Windows.
Som elev eller underviser er det let at lave prisvenlige modeller eller opstillinger, som kan bruges til demonstration af fysiske forsøg eller blot som en del af undervisningen om programmering eller robot teknik. Designer og arkitekter bruger Arduino til at bygge interaktive prototyper, kunstneren eller musikeren bruger Arduino som platform til eksperimenter med lyd og bevægelse.
Der er mange Makers, hackerspace, Fablab rundt omkring i landet som bruger Arduino.

Arduino er et nøgleværktøj til læring.

Alle kan være med, børn, hobbyister, professionelle, kunstnere, programmører og iværksættere. Ved at købe et starterkit og følge vejledningen, kommer ideerne til live. Der er overvældende mange gode ideer derude allerede, det giver mulighed for let at kunne finde hjælp.

Arduino folket elsker at dele, fortælle og hjælpe hinanden, det ses ved simple google søgninger.
Så støder du på et problem, er det hurtigt løst.